Du får besøk av oss

| 11. februar 2016

20160200_fasteaksjon_lokalt_bildeTirsdag 15.mars vil årets konfirmanter i Høyjord, Andebu og Kodal banke på døra hjemme hos deg og be om en pengegave til Kirkens Nødhjelps arbeid for å gi kriserammede land nok rent vann. – Ta godt imot oss konfirmanter, sier fra venstre Andrine Hønsvall, Emre Andreassen, Frida Kaarbø Anglevik og Einar Grimsrud.

I menighetene våre er det lang tradisjon at årets konfirmanter deltar i Kirkens Nødhjelps årlige fasteaksjon. Konkret foregår det ved at konfirmantene har med seg innsammlingsbøsse (merket Kirkens Nødhjelp) og ringer på dørene og ber om en gave. I år, som i fjor, går pengene som kommer inn direkte til kriserammede land som mangler rent vann.
I kriser er vann kritisk. Derfor er vann noe av det aller første Kirkens Nødhjelp stiller med i katastrofer. De sørger for rent vann og mulighet til gode sanitærforhold der alt er ødelagt. Samtidig jobber de sammen med folk i utsatte områder for å forebygge den neste naturkatastrofen. Kirkens Nødhjelp jobber også med å påvirke politikere og andre beslutningstakere til å stanse klimaendringene.

Millioner mangler vann
Akkurat nå er millioner av mennesker rammet av katastrofer – verden over. Det siste året har Kirkens Nødhjelp gitt rent vann til blant andre flyktninger i Sør-Sudan, Nord-Irak og Syria, flomofre i Malawi, tørkerammede i Etiopia og jordskjelvofre i Nepal. I Etiopia har værfenomenet El Niño skapt den verste tørken på 30 år. Ifølge etiopiske myndigheter vil 10,2 millioner være truet av kritisk matmangel i 2016. Mer enn halvparten av disse er barn. 5, 8 millioner mennesker er i akutt mangel på vann. Blant dem som er hardt rammet, er bøndene i Ankober-distriktet. 66-åringen Dagne i landsbyen Washa har sjelden sett en verre tørke gjennom sine 40 år som bonde.
– Jeg har vært gjennom vanskelige perioder i livet mitt. Det har skjedd før at regnet ikke har kommet og vi har prøvd å overleve med det lille vi har. Men dette er noe av det vanskeligste jeg har opplevd. Hver eneste dag må hele familien stå over måltider for å spare på maten, forteller nibarnsfaren.
– Vi er i gang med nødhjelpsarbeidet og har allerede jobbet forebyggende i flere måneder. Men når omfanget er så stort, trenger vi all den hjelpen vi kan få, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp.

-Ta godt imot bøssebærerne
I Høyjord, Andebu og Kodal skjer innsamlingsaksjonen tirsdag 15. mars, i tidsrommet kl 17 til 20 på kvelden.
– Jeg vil oppfordre alle til å ta godt imot konfirmantene når de kommer på døra. Pengene som kommer inn vil mange redde liv, sier kateket Helge Bratsberg.

P.S. Det er også mulig for andre enn konfirmantene til å bli med som bøssebærere. Ta imot utfordringen!
Ring/send sms til Helge, tlf. 99354449, hvis du kan tenke deg å være bøssebærer tirsdag 15. mars.

Kategori: Nyheter, Fasteaksjon, Konfirmanter